Тяжело, когда такого понятия, как культура приготовления стейка, у нас нет
чуваки, я поясню
стейк - это не просто приготовленный/отбитый кусок мяса в печке/микроволновке/аэрогриле
я уж не говорю о том, что не каждый кусок мяса годен для стейка
что мне ответили американцы, которые умеют в этом что-то смыслить про быстрый гриль в духовке, коротко - пис оф щит
и дали линк на вариант приготовления стейка, который заглядывал в духовку (если вам так неймется)
Oven Roasting
: Restaurants often use this method of cooking steak, but it requires two steps:
Pre-heat the
oven to 450 degrees F and grab a heavy frying pan that’s oven-safe (like one of those black
cast iron skillets your mom used to use).
Turn the burner or element on high heat, and warm up that skillet until it’s piping hot
Drop a teaspoon of oil in the pan and let it heat up
Using tongs, gently put the steak in the pan and sear it for about
90 seconds on each side. This locks in the juices.
Now, place the pan in the oven to finish cooking. Roast the meat for
6-9 minutes, depending on how you like it cooked.
If you don’t have an iron skillet, all hope is not lost. Use a regular frying pan to sear the steak, and then transfer it and all the juices to an oven-safe pan to finish the roasting process.
вот ЭТО - будет стейк сковородкодуховочный. Одни из трехз вариантов стейка (два других - сковорода и открытый гриль) но это жуткая пое6отень, так задрачиваться. Но возможно Шерхану будет близко